вівторок, вересня 19, 2017

19 вересня - День народження "Смайлика"

   
    19 вересня 1982 професор професор Університету Карнегі-Меллона Скотт Фалман відправив на університетську електронну дошку оголошень повідомлення, в якому запропонував інтернет-користувачам під час спілкування в мережі використовувати послідовність символів – “:-)” – як маркер для жартівливих повідомлень.
    Свій вибір учений пояснив тим, що цей значок схожий на усміхнене обличчя.
    Ось його лист:
  «19-Sep-82 11:44 Scott E Fahlman :-) From: Scott E Fahlman I propose that the following character sequence for joke markers: :-) Read it sideways.
    Actually, it is probably more economical to mark things that are NOT jokes, given current trends. For this, use :-(»

    Ідея такого позначення емоцій за допомогою символів сподобалася студентам, і смайлик фактично відразу завоював загальну популярність. Незабаром для позначення різних видів емоцій стали вигадувати різні комбінації символів. Нові смайлики з’являються й донині, тому чіткого єдиного сталого набору знаків для позначення тих або інших емоцій просто не існує. Ви можете використовувати ті значки, які, як вам здається, краще передають емоційне забарвлення вашого повідомлення.
    За 35 років свого існування «смайлик» став незмінним атрибутом електронного спілкування, і багато хто вже не можуть уявити, як можна без нього обходитися. І, звичайно ж, за цей час з’явилося безліч «смайликів», що несуть різне смислове та емоційне забарвлення.
  «Смайлик» замінює те, чого не дістає в спілкуванні за допомогою чату або електронної пошти – інтонацію голосу й міміку. «Смайлики» допомагають краще зрозуміти співрозмовника, вловити його настрій, врешті-решт, вони просто викликають позитивні емоції.

Немає коментарів:

Дописати коментар