неділю, червня 13, 2021

 Тест на цифрову грамотність

Міністерство цифрової трансформації України у співпраці з Міністерством освіти і науки України запустило на порталі Дія. Цифрова освіта національний тест на цифрову грамотність «Цифрограм для вчителів», щоб кожен учитель міг оцінити власний рівень цифрової грамотності та вдосконалити цифрові навички.

Цифрограм для вчителів створений експертами Академії цифрового розвитку на основі рамки професійних компетенцій відповідно до наказу МОН України № 38 від 15 січня 2019 року.

Цифрограм для вчителів оцінює 21 професійну цифрову компетенцію, що згруповані у 5 сфер:

   • учитель у цифровому суспільстві;

   • професійний розвиток;

   • використання та аналіз цифрових ресурсів;

   • навчання та оцінювання учнів;

   • розвиток цифрової компетентності учнів.

12 червня 2021 року пройшла тест і отримала сертифікат.



 Розгортання Microsoft Office 365 А1  

З метою підвищення цифрової компетентності та розширення можливості запровадження змішаного і дистанційного навчання відповідальна за роботу з розгортання Офісу 365 А1  в нашому закладі освіти.

Протягом березня-травня було створено (реєстрація) обліковий запис  глобального адміністратора, додано домен ЗП(ПТ)О до панелі адміністрування Microsoft Office 365, створено активні групи учасників, створено облікові записи для педагогічного та учнівського складу, верифіковано навчальний заклад,  який отримав необмежену ліцензію Microsoft Office 365 (A1).



 Участь в обласному конкурсі на кращий сценарій Дня відкритих дверей

В складі творчої групи брала участь в обласному конкурсі на кращий сценарій Дня відкритих дверей серед закладів професійної (професійно-технічної) освіти, який проходив протягом лютого-травня 2021 року.

Наш заклад освіти нагороджений дипломом Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Закарпатській області у номінації «За цікаве та доступне представлення професій закладу освіти».



 Член журі обласного конкурсу

Член журі обласного конкурсу конкурсу на кращий учнівський проєкт „Математика в моїй професії” серед здобувачів освіти ЗП(ПТ)О, який проходив  з 1 лютого до 30 квітня 2021 року.

 Навчання на  освітній платформі  «Дія» 

Протягом квітня 2021 року пройшла навчання на  освітній платформі  «Дія» та отримала сертифікати:

- "Інтерактивне навчання: інструменти та технології для цікавих уроків"

- "Оглядовий освітній серіал «Карантин: онлайн-сервіси для вчителів»"

- Цифрограм 1.0 для громадян

- "Цифрові навички для вчителів".

 Профорієнтаційна робота серед учнів старших класів ЗОШ

З метою розширення уявлення про світ професій, які мають попит на ринку праці  з учнями 9, 10, 11 класів комунального закладу «Лінцівський ліцей Середнянської селищної ради» провела бесідуу та профорієнтаційний урок з елементами тренінгу. У ході спілкування зі школярами надала вичерпну інформацію щодо умов вступу до закладу освіти та особливостей навчання, про можливості розкриття своїх здібностей у позанавчальний час – у гуртковій роботі, спорті чи культурно-масовому житті. Учні із задоволенням взяли участь у грі «Бути обізнаним у світі професій», в ході якої дізналися про сучасні, престижні та завжди потрібні професії. Працюючи в групах, учням було запропоновано дати характеристику професіям, за якими ведеться підготовка в училищі та презентувати свої напрацювання.